advertentie

Renier Linders

‘Oét de maot’ winnaar Leedjesaovend 2020

Vastelaovesschlager ‘Oét de maot’ gezongen door Bart Janssen, Gijs Engels, Jules Fransman en Willy Billekens is eerste geworden op de Leedjesaovend.

Het winnende nummer werd geschreven door Peter Jansen, Hay Geritz componeerde de muziek. 

Ook winst in Blerick

Van het winnende kwartet kwamen Gijs Engels en Jules Fransman al twee keer eerder uit de bus als winnaar. En voor het andere duo in het kwartet was het ook een extra bijzondere avond, want Bart Janssen en Willy Billekens schreven vorige week ook de Blerickse Liedjesaovend op hun naam.

Op de tweede plek eindigde een Leedjesaovend-debutant, namelijk Tim Stoter met het leedje ‘Kôm heej’, geschreven door Frans Pollux.

Nummer drie werd het nummer ‘Liene’, gezongen door Peer Coopmans, Gijs Wolters, Rob van den Kroonenberg en Bart Mulder. De mannen bleken na eerder succes met 'Weej kinne neet zinge’, toch genoeg talent te hebben om nogmaals de laatste vier te halen. Het nummer is geschreven door Gé van Beek en gecomponeerd door Wim Roeffen.

'Vastelaovend met dich' is het laatste nummer dat de top-vier wist te halen. Een lied van Marc Peters gebracht door Karen van Hoften en Ken Vaessen. Ook hier tekende Hay Geritz voor de muziek.

Hoe vaak de winnaars van deze Leedjesaovend hun lied zullen mogen gaan zingen tijdens komende periode is voor nu nog de vraag. Veel evenementen zullen niet doorgaan voorafgaand, maar ook tijdens de vastelaovend zelf. 

TV-productie

Toch tornde Jocus niet aan de Leedjesaovend. Eind augustus werden de 27 inzendingen van dit jaar beoordeeld door een vakjury en werden 11 finalisten vastgesteld voor vanavond. Een avond zonder publiek, zo besloot Jocus na de laatste persconferentie van de regering. De Leedjesaovend van 2020 werd zo een volledige tv-productie met veel vertrouwde gezichten, maar ook met nieuwe namen.

De vier winnaars worden natuurlijk opgenomen in de Jocus-catalogus. Dat zal niemand hen af kunnen nemen. Ook niet als alles verder afgelast zal worden de komende maanden.

De leedjes van de elf finalisten zijn ook terug te beluisteren op het YouTube-kanaal van Omroep Venlo.

Renier Linders