advertentie Obesitas

Opvallend onopvallend aanwezig

De weervrouw van RTL meldde woensdag dat het boterzacht ging worden. Veertien graden overdag en regenachtig. Ik weet niet wat jullie ervan denken, ik ben het kwakkelweer aevel käök wie kalde pap.

Wordt het nog een keertje winter of krijgen we die pas over een gas waeke? Zul je zien, heb je het hele jaar oppassend geleefd en dan gaat het vervolgens met vastelaovend vriezen, sneeuwen en ijzelen. Het feest der feesten werpt zijn schaduw vooruit. Want op de weerkaart van de dame van RTL stond bij Venlo een nachttemperatuur van elf graden. Bovendien is het vandaag de elfde en is het prinseraoje weer in volle gang.

Vors Joeccius XI heeft deze zaterdag exclusief voor ‘Aevel’ een aanwijzing: de nieje hoeëgheid steit gaer in ’t middelpunt. Van iemand die graag het middelpunt is, kun je ook zeggen dat hij het liefst in het midden staat. En wie staat er in het midden, waarde prinseraojers (m/v) te land, ter zee, in de lucht of waar ook ter wereld? Een middenstander, toch? Goed, dan verzoek ik jullie nu de ogen te sluiten en in gedachten langs winkels in de binnenstad lopen. Okay, ogen open. Daar zijn we weer. Zagen jullie voor jullie geestesoog dezelfde middenstander als ik, een hipster die bovendien met zijn opvallende food truck vaak het middelpunt is van een feest? Juist, de aanwijzing van de Vors zou kunnen wijzen op de Rudolf Valentino onder de Venlose slegters.

Zou. 

De Jocusoloog van vrouwelikke kunne die de sociale media bijhoudt, is aevel iets bijzonders opgevallen. Het vorig jaar plaatste hij iedere dag een of meer berichten op Facebook. ’t Duùzelde haar soms ervan. Sinds het begin van dit jaar is het opvallend stil. Hij zet nauwelijks nog iets op Facebook. Waat ein waer! Daar heeft hij natuurlijk gaar geen tijd meer voor. Als de nieje hoeëgheid en adjudante in Kölle bijvoorbeeld mutsen moeten gaan passen, zijn ze twee dagen kwijt. Vooral het bezoek achteraf aan Früh am Dom, houwt d’rin. Ook voor een beenhouwer, om het zo maar eens te zeggen.

Maandag wordt voor Jocusologe een belangrijke dag. De Waus houdt dan ’s avonds zijn jaarvergadering in Grenswerk. Traditiegetrouw is het nieje dreejspan daarbij aanwezig. Opvallend onopvallend aanwezig, kunnen we beter zeggen. Breaking news: Prince Harry is niet door de Vors gevraagd.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx