advertentie Delta Fiber week 49 header

Veilig winkelen: gastheren en tien regels voor publiek

Vanaf dit weekend worden in de binnenstad extra maatregelen genomen om de veiligheid van het winkelend publiek te waarborgen. Bezoekers krijgen het advies om alleen te komen, drukke momenten te vermijden en rechts te lopen in de winkelstraat.

Gemeente, ondernemers en centrummanagementorganisaties hebben samen een protocol opgesteld om ook bij toenemende drukte een bezoek aan de winkelgebieden goed te laten verlopen. De komende weken worden de maatregelen ook zichtbaar in Tegelen en Blerick.

Tien regels

Er zijn tien regels opgesteld voor winkelend publiek. Regel 1 is om in winkels en op straat anderhalve meter afstand te houden tot personeel en andere bezoekers. Andere regels zijn onder meer om doelgericht je aankopen te doen, producten alleen aan te raken als dat nodig is en bij voorkeur met pin of mobiel te betalen.

Gastheren

'Tijdens de eerste schouw afgelopen weekend hebben we veel situaties gezien die voor verbetering vatbaar waren', laat citymanager Marcel Tabbers weten. 'Zo zullen er bijvoorbeeld betere afspraken gemaakt moeten worden over wachtrijen buiten de winkel.' In de binnenstad worden gastheren ingezet om de naleving van de regels te bevorderen. Winkeliers krijgen het verzoek om in de weekenden en op feestdagen geen uitstallingen te plaatsen, zodat er meer ruimte is voor winkelend publiek.