advertentie Viecuri Mooi

Opgeruimd staat netjes aan de Maas

Venlose organisaties gaan komende zaterdag aan de slag voor een schone Maas. Tijdens de Maas Cleanup ruimen ze zwerfafval op in de omgeving van de rivier.

Organisaties

De Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep Julianapark, ‘t Groenewold en de Wereldwinkel Venlo steken de handen uit de mouwen voor een schone planeet. Zaterdag ruimen ze op in de binnenstad. Ze gaan aan de slag op de Maaskade, de Koninginnesingel, Kop van de Weerd, het Nolenspark en de Puteanusstraat. De aftrap is om 9.00 uur bij de Jongerenkerk.

World Cleanup Day

De jaarlijkse Maas Cleanup is afgeleid van de World Cleanup Day. Dat is een wereldwijd initiatief in de strijd tegen zwerfafval. 180 landen geven de planeet een grote opknapbeurt. Het gaat niet alleen om schoonmaken, maar ook om het delen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Zo kunnen er beter structurele oplossingen gevonden worden.

Venloop

Afgelopen weekend was er al een grote opruimactie op initiatief van de Venloop. In Venlo verzamelden 58 vrijwilligers zwerfafval. De Venloop deed mee met de actie Natuurlijk Opgeruimd van de Koninklijke Wandelbond Nederland.