advertentie

Venlose senioren naar theater met Vier het Leven

Senioren die niet zelfstandig naar het theater kunnen, hebben in Venlo sinds dit voorjaar toch de mogelijkheid. Vrijwilligers van stichting Vier het Leven zorgen daarvoor.

De stichting is sinds 2005 landelijk actief en zet zich in voor senioren die niet meer alleen naar het theater kunnen of durven. Een 65-plusser kan zich aanmelden voor een voorstelling en wordt dan gekoppeld aan een vrijwilliger. De vrijwilliger haalt de theaterbezoekers op en brengt ze na de voorstelling weer netjes naar huis.

Meet and greet

Afgelopen weekend is mevrouw Schweitzer op stap geweest met vrijwilligster Kitty Roeffen. Zij gingen samen naar een voorstelling van Karin Bloemen en hadden na afloop zelfs een meet and greet.

In de kinderschoenen

In Venlo staat het werk van de stichting nog in de kinderschoenen, het loopt nog niet storm met aanmeldingen. ‘In Maastricht bijvoorbeeld, waar de stichting al langer actief is, zijn groepen van ongeveer vijftien senioren aanwezig onder begeleiding van vrijwilligers’, vertelt Roeffen. In Venlo is Vier het Leven dit jaar een pilot van vier voorstellingen gestart. Door de positieve ervaringen blijft de stichting samenwerken met De Maaspoort en zijn nieuwe aanmeldingen welkom.

advertentie

Lees ook deze artikelen