advertentie

Ook Venlo wordt een wielergemeente

Als laatste in Noord-Limburg wordt Venlo een zogenaamde wielergemeente. Daarvoor wordt jaarlijks 3.000 euro vrijgemaakt.

De term wielergemeente bestaat sinds 2014 en is een initiatief van de provincie Limburg. Concreet betekent dit dat een gemeente uitspreekt hart te hebben voor de wielersport en wieleractiviteiten binnen de gemeentegrenzen stimuleert en steunt. De provincie Limburg vraagt daarvoor op jaarbasis 3.000 euro.

Fonds

De helft van dat geld mag de gemeente Venlo met wielerverenigingen inzetten voor het organiseren van activiteiten die het fietsen stimuleren. De andere helft gaat naar een algemeen fonds dat door de provincie wordt verdubbeld. Via dit wielerfonds wordt de wielersport in Limburg financieel ondersteund. Jaarlijks wordt vastgesteld waar deze bijdragen aan worden toegekend.

Inmiddels zijn alle gemeenten in Noord-Limburg dus al een zogenaamde wielergemeente. Venlo constateert dat het met een groot aantal toerrenners, een BMX-vereniging en wieleromgeving Herungerberg binnen de gemeentegrenzen niet langer kan achterblijven.

advertentie

Lees ook deze artikelen