Ook Popronde Tiendaagse geannuleerd vanwege lockdown

Er vinden eind deze maand geen optredens plaats in Grenswerk in het kader van de Popronde Tiendaagse. Door de verlengde lockdown is dat niet haalbaar.

Maatregelen

De organisatie van het rondreizend festival hoopte met de Tiendaagse een seizoen dat vanwege corona grotendeels in het water viel toch positief af te sluiten. Het zou bovendien de laatste kans zijn om de selectie van artiesten van afgelopen jaar een podium te geven. Dat komt er dus niet van, omdat de coronamaatregelen in ieder geval tot 20 april van kracht zijn en er daarna - als er al versoepelingen plaatsvinden - te weinig tijd is om alles goed te organiseren. In een aantal grote steden is een stream mogelijk een alternatief voor de optredens met publiek, in Venlo is dat niet het geval.

Nieuwe selectie

Dus richt Venlo zich op een nieuwe editie van de Popronde in het najaar. Op 3 mei wordt de nieuwe selectie bekendgemaakt. Omdat er afgelopen jaar geen reguliere Popronde was, hebben alle artiesten de kans gekregen zich opnieuw in te schrijven voor de Popronde 2021.

Popronde geeft elk jaar een podium aan jong talent. Het festival reist van stad naar stad, in elke plaats zijn er optredens op allerlei locaties.