Ook Passiespelen verplaatst naar 2021

In navolging van veel andere evenementen gaan ook de Passiespelen dit jaar niet door. De voorstellingen worden verplaatst naar 2021.

Dat heeft het bestuur in een brief laten weten aan de medewerkers. Aanleiding voor het besluit zijn de nieuwe maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Openbare bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden en dat maakt repeteren tot die tijd onmogelijk. Het is volgens het bestuur daarom niet te doen om dit jaar 'een verantwoord passiespelseizoen te organiseren'.

Jaar later

Waar het coronavirus voor veel evenementen betekent dat ze een jaar overslaan, worden de Passiespelen een jaar verplaatst. De theatervoorstelling over de laatste periode van het leven van Jezus Christus vindt eens in de vijf jaar plaats. De editie van 2020 gaat dus naar 2021. Het bestuur denkt aan een première op 9 mei in De Doolhof in Tegelen.

Andere evenementen

Er zijn meer organisaties die inmiddels hebben moeten besluiten om hun evenement niet door te laten gaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor Wandele naor Schandele, dat op 17 mei zou plaatsvinden. De volgende editie is in 2021. Ook de Eierloop op 11 april gaat niet door. De organisatie is met de gemeente in gesprek over een nieuwe datum.

Ook het IJver Bierfestival zoekt een nieuwe datum. Het festival vindt in ieder geval niet plaats op 30 en 31 mei. Oldtimer-evenement Steyl Promotion slaat de editie van 2020 over. Het evenement in het kloosterdorp stond gepland op 6 en 7 juni. De Asperge Fiets Vierdaagse Arcen van 21 tot en met 24 mei gaat ook niet door.

Eierloop