advertentie Obesitas

Onzekerheid over toekomst topsport HandbaL Venlo

De toekomst van topsport bij Cabooter HandbaL Venlo is ongewis door de coronacrisis. In Nedinscoplein zei bestuurslid topsport Stanley Bish dat er veel onduidelijkheden zijn over de club en de financiën vanwege de crisis.

Het is een hele harde boodschap, zei Bish, maar wel de realiteit. HandbaL Venlo moet zich door de gevolgen van de crisis die ook de sponsoren van de club aan den lijve ondervinden, maar afvragen of er nog een toekomst is voor topsport binnen de club. Bish: 'Ik hoop dat we het volgend jaar af mogen maken', doelt hij op het succesvolle afgelopen seizoen van het damesteam. De Venlonaren konden dat seizoen, waarin de club als gedeelde eerste in de eredivisie eindigde, niet afmaken. 

'Overleven sponsors de crisis?'

Omdat het seizoen niet afgemaakt is, mag HandbaL Venlo wel de Europese competitie gaan spelen. Maar of de club dat aankan, ook financieel, is maar de vraag. 'We kunnen op dit moment niks zeggen over welke kant het uitgaat', zegt Bish. 'Blijft Cabooter nog onze hoofdsponsor? Dat is een belangrijke vraag die we ons stellen. Andere sponsoren die ons door de competitie helpen, overleven zij deze crisis? Want het heeft wel te maken met de financiën. Zo simpel is het als je topsport doet.'