advertentie

Onzekerheid hangt als donderwolk boven buitenbad

Sponsoren investeren niet meer, vrijwilligers zijn huiverig en onderhoud wordt steeds moeilijker te realiseren. Buitenbad Groot Venlo kampt met veel onzekerheid omdat er nog altijd geen beslissing over de toekomst van het binnenbad genomen is.

Vier jaar geleden namen vrijwilligers het heft in handen om het buitenbad in leven te houden. Het buitenbad wordt sindsdien volledig geëxpoliteerd door de club van vrijwilligers. Wel is het buitenbad via de installaties nog verbonden met het naastgelegen binnenbad van De Wisselslag. En omdat die installaties inmiddels ernstig aan vervanging toe zijn hangt er óók een donderwolk boven het buitenbad. Met mogelijk zelfs sluiting tot gevolg.

Investeren

Hans Huijs, die als woordvoerder optreedt van stichting Buitenbad Groot Venlo, hoopt op een positieve uitkomst. ‘We hopen in ieder geval snel duidelijkheid van de gemeente te krijgen, zodat we weten waar we aan toe zijn.’ Als het binnenbad niet verplaatst, maar gerenoveerd wordt, kan het buitenbad blijven bestaan en gebruik maken van de nieuwe installaties van het binnenbad. ‘Maar dan moet er wel wat geïnvesteerd gaan worden in het onderhoud van het buitenbad’, zegt Huijs. Als het binnenbad elders gebouwd wordt, dan vreest het bestuur dat het voor het buitenbad, einde verhaal is.

Eerder dit jaar liet de gemeente weten het Blerickse binnenbad te willen sluiten omdat de installaties versleten zijn. Ondanks dat het buitenbad nog een huurovereenkomst heeft tot 2024 is het volledig afhankelijk van de keuze die de gemeente maakt over het binnenbad.

advertentie

Lees ook deze artikelen