Onderzoek naar nieuwe plek voor beachsportveld

De gemeente Venlo zoekt een nieuwe locatie voor het beachsportveld. Eerder was de locatie op het Sportpark Hagerhof in beeld. Met name vanuit Turkse Tevhit moskee kwam veel protest tegen die keuze.

De gemeente Venlo zegt nu meerdere locaties te onderzoeken. Het zand van het Venlose beachsportveld ligt momenteel opgeslagen op een voormalig trainingsveld van voetbalclub Kwiek op Hagerhof, de locatie die nu dus mogelijk vervalt als plek voor het beachsportveld. Het veld lag tot voor kort op sportpark Vrijenbroek maar moest daar weg vanwege de uitbreiding van het aantal hockeyvelden op die locatie. 

Commotie

'De reactie van het moskeebestuur heeft maatschappelijk tot veel discussie geleid. Wij betreuren de commotie die hierover in de media is ontstaan', schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. ' Te meer vanwege het feit dat in de communicatie met alle partijen is aangegeven dat er nog nader onderzoek zal plaatsvinden om te komen tot de definitieve locatie van het beachsportveld.' Het bestuur van de moskee was bang voor het uitzicht vanuit de gebedsruimte en de geluidsoverlast van harde muziek.