advertentie

Ondernemers komen met alternatief plan voor Trappistenklooster

De corporatie Ulingsheide komt met een alternatief plan voor het voormalige Trappistenklooster in Tegelen. In de corporatie hebben zich twaalf ondernemers verenigd.

Vier ton

De plannen gaan uit van de komst van een hostel, bedrijvencentrum, conferentieruimte en zorg. 'Experts op het gebied van corporaties en accountants hebben de plannen bekeken en achten ze haalbaar', zegt Reiner Manstetten van de corporatie Ulingsheide. 'We gaan uit van een eerste investering van vier ton om het klooster geschikt te maken als hostel.' 

Onrust

Grootste verschil met de huidige plannen die er al voor het klooster liggen is dat de ondernemers afzien van de huisvesting van arbeidsmigranten. Juist dat aspect in de plannen van de bedrijven Raas/Werkconsult en Rendiz zorgt voor onrust bij de huidige bewoners en omwonenden van het klooster. Toch lijkt het plan van de corporatie kansloos, in het verkoopproces van het klooster hebben alleen de bedrijven Rendiz en Raas/Werkconsult een bod mogen doen. Desondanks zijn de ondernemers optimistisch. 'We hebben hier wel meer vreemde dingen meegemaakt. Dus we hebben nog hoop', zegt Manstetten.