advertentie

Ondernemers blij dat ze weer open mogen

Blijdschap overheerste vandaag bij veel ondernemers in Venlo. Winkelen op afspraak is namelijk toegestaan, ook al zijn er nog de nodige regels en beperkingen.

Rolph van Heyster is een van de opgeluchte ondernemers. Het tweede filiaal van zijn onderneming in Blerick kon vandaag officieel open voor publiek. 'Het is een ontzettend prettig gevoel dat we nu eindelijk in Blerick met ons nieuwe concept open mogen. Binnen de beperkingen hopen we op twee etages toch zoveel mogelijk mensen te verwelkomen.' Ook andere ondernemers zijn heel blij dat ze weer open mogen. 'We gaan profiteren van elke versoepeling die er komt. We missen de klanten enorm', vertelt Armend Shala van Sport2000. 'Na zo'n lange tijd is het lekker dat we meer mogen dan voorheen', vertelt Yvonne Schonewille van juwelier Lucardi.

Aanmeldingen

De ondernemingen merken dat de aanmeldingen voor het winkelen op afspraak tot nu toe heel goed verlopen. 'De aanmeldingen stromen binnen en we kunnen niet wachten om de klanten te ontvangen in onze winkel', vertelt Shala. 'Mensen hebben er echt zin in', concludeert Van Heyster.

Versoepeling

Of het winkelen op reservering echt een belangrijke versoepeling is, daar zijn de meningen over verdeeld. 'Dat je de deuren fysiek mag openzetten en mensen in de winkel mag verwelkomen, is toch een heel prettig en vooral positief gevoel', vindt Van Heyster. 'Misschien kunnen we nog niet van een versoepeling spreken, maar alle beetjes helpen en we hopen dat dit een eerste stap is naar meer', zegt Schonewille.