advertentie Obesitas

Omwonenden naar rechter vanwege sportschool in Tegelse kerk

Omwonenden van de Heilig Hartkerk in Tegelen zijn niet blij met de plannen voor een sportschool in de kerk. Ze stappen naar de rechter om de opening tegen te houden.

Volgens de buurtbewoners was de verbouwing van de kerk al begonnen, voordat ze de gelegenheid hadden om bezwaar te maken. Ze kregen per toeval lucht van het plan. Volgens een van de bewoners hebben inmiddels zo'n veertig mensen bezwaar gemaakt bij de gemeente. Het kort geding over het kerkplan dient volgende week dinsdag.

Overlast

De bewoners van de Nachtegaalstraat en omgeving vrezen vooral nachtelijke overlast van de sportschool, die 24 uur per dag open wil gaan. Daarnaast zijn ze bang voor parkeerproblemen in de straat. Initiatiefnemer Bert Hillen van het fitnesscentrum zegt dat er uitgebreid naar de parkeersituatie is gekeken samen met de gemeente. Volgens Hillen komt slechts één procent van de bezoekers van de sportschool 's nachts.

Intact

De kerk in Tegelen staat een jaar of zeven leeg. Bij de verbouwing laten de initiatiefnemers het uiterlijk en de belangrijkste kenmerken van de kerk, zoals het orgel, intact. Soms worden elementen wel verstopt achter nieuwe wanden.

Als het aan de initiatiefnemers ligt, gaan de deuren van de sportschool half januari open. En omdat het fitnesscentrum 24 uur per dag open is. gaan die daarna ook niet meer dicht.