advertentie

OM eist 28 jaar cel voor vergismoord Tanja Gurskaja

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 28 jaar cel tegen John B. in verband met de moord op Tanja Gurskaja. De officier van justitie ziet de 58-jarige B. als opdrachtgever van de moord. 

Dat meldt 1Limburg

Tanja Gurskaja (39) werd op 25 oktober 2012 doodgeschoten voor haar woning aan de Lovendaalseweg in 't Ven.

Een ruzie in het drugsmilieu tussen John B. en Wilmo Rebel, de partner van Gurskaja, zou de oorzaak zijn van de moord. Daarvoor baseert het OM zich op verklaringen van kroongetuige Dennis W. (39) en andere betrokkenen. 

Coketransport 

Zij vertellen over problemen met een groot coketransport waardoor er 650.000 euro is verdampt. Daarom zou de Let Janis V. naar Nederland zijn gehaald om Rebel om te leggen. Op de dag van de moord stond V. inderdaad aan de deur van Rebels woning maar daar trof hij diens vrouw en zij moest die ontmoeting met de dood bekopen. 

De kroongetuige erkent aanwezig te zijn geweest bij de moord. Voor zijn openlijke verklaring krijgt hij forse strafvermindering. Hoewel justitie de kroongetuige 'kritisch heeft gekeurd', weegt mee dat Rebel vlak na de moord al in de richting van B. wees. 'Dan dreigt het gevaar van tunnelvisie', zo tekent 1Limburg op uit de mond van officier van justitie Leonard Geuns. 'Daarnaast was Wilmo een bekende van de politie. Het ging hier om de moord op de vrouw van een crimineel. Maar we hebben altijd geprobeerd zo breed mogelijk te kijken, om te waken voor tunnelvisie.'

Het OM komt in een later stadium uitgebreider terug op de strafeisen tegen W. (14 jaar) en V. (22 jaar). 

advertentie

Lees ook deze artikelen