advertentie

Uitstel olympische droom Candy Jacobs en Lynn Wilms

Topsporters Candy Jacobs en Lynn Wilms, beiden uit Tegelen, moeten hun olympische droom uitstellen. De Olympische Spelen van 2020 zijn vanwege het coronavirus verplaatst naar volgend jaar.

En daarmee is hun bijdrage aan de Spelen ook uitgesteld. De Tegelse topsporters waren allebei gekwalificeerd. Candy Jacobs zou gaan strijden om de olympische titel skateboarden en Lynn Wilms leek te kunnen rekenen op een plek in de selectie van de Oranje Leeuwinnen in Tokio. 

Debuut

Skateboarden was nooit eerder een olympische sport. 2020 zou het eerste jaar zijn waarin ook skateboarders een olympische medaille konden verdienen. Voor Jacobs dus extra bijzonder om te mogen deelnemen. 'Het is niet anders. Het uitstellen van de Olympische Spelen kwam ook niet geheel onverwachts. Toch is het jammer. Ik had me er op verheugd', zegt Jacobs. De skateboardster heeft twee jaar getraind om aan de start te kunnen staan in Tokio. 'Ik heb er echt naartoe geleefd. Maar het is allang fijn dat het in 2021 alsnog plaatsvindt. Ze hadden het ook helemaal kunnen afgelasten.' 

Op de vraag of ze volgend jaar nog sterk genoeg zal zijn, was ze duidelijk: 'Ik denk stiekem dat ik volgend jaar nog een beetje sterker ben. Ik heb nu wat last van pijntjes en kleine blessures, dus dat zou niet fijn zijn in de voorbereiding van dit jaar. Volgend jaar ben ik als het goed is topfit. Ik heb er ook echt zin in', sluit ze af.

Feest

Ook Wilms vindt het jammer, maar blijft er nuchter onder. 'De Olympische Spelen moeten een feest zijn voor iedereen. Nu, tijdens deze crisis, is dat gewoon niet mogelijk. Het is vooral belangrijk dat iedereen gezond blijft, zowel sporters als supporters. Dus het is een slimme keuze om de Spelen te verplaatsen.'

Wilms maakte op 10 maart haar basisdebuut bij de Oranje Leeuwinnen en wist meteen te scoren. Ook verdedigend liet ze zien dat ze haar mannetje stond. 'Ik heb een goede wedstrijd gespeeld en ik heb me kunnen bewijzen', zegt ze. 'Als ik zo doorga en mezelf blijf bewijzen, zou ik misschien wel een basisplek kunnen bemachtigen tijdens de Spelen in 2021. Maar ja, dat is natuurlijk aan de bondscoach', zegt ze lachend. 

advertentie

Lees ook deze artikelen