OGVO wil leerkrachten meer laten werken voor zelfde salaris

Het bestuur van OGVO wil leraren van de drie Venlose middelbare scholen dertig uur meer laten werken voor hetzelfde salaris.

 De leraren zijn het daar absoluut niet mee eens. De onderwijsbond steunt hen en er dreigt een breuk te ontstaan tussen het bestuur van de OGVO en de leerkrachten.

Financiële situatie

De maatregel heeft te maken met de financiële situatie bij OGVO. 'Daarom wil het college leraren verplichten om meer uren te draaien, zodat er minder personeel nodig is', zo zegt Perry van Liempt van de onderwijsbond, die daarnaast wijst op de cao.

Twintig uur te veel
Daarin staat dat een docent 730 uur op jaarbasis mag lesgeven op jaarbasis. 'Het college van bestuur wil hier nu eigenhandig 750 van maken. De algemene onderwijsbond heeft, namens het personeel en de centrale medezeggenschapsraad, geprobeerd het college te overtuigen om de afspraken in de cao te volgen. Het college heeft hier geen gehoor aan te geven.'

Bestuurder van de scholenkoepel Peter Badoux bevestigt het voorstel bij 1Limburg: 'We hebben gevraagd om vooraf extra uren in te plannen met de wetenschap dat er door uitval of cursussen toch uren uitvallen. Per saldo blijven we dan wel binnen de afspraken die gemaakt zijn.'