Oefenduel tegen Fortuna eindigt in remise voor VVV

VVV heeft een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-3 gelijkgespeeld. Door de bekerfinale staat er dit weekend geen eredivisieduel op het programma. Om in het ritme te blijven werd de oefenwedstrijd ingepland.

De Venlonaren begonnen vanmiddag met een viermansdefensie aan het Limburgse onderonsje. Waar de ploeg van Luhukay eerder twee keer met vijf verdedigers aantrad, lijkt de ploeg toe te werken naar een andere tactiek. Opvallend was de keuze voor Guus Hupperts op de rechtsbackpositie. Normaal gesproken speelt hij in de aanval, maar ondanks zijn positie in de verdediger wist Hupperts wel de 1-0 te scoren.

Penalty's

Door een handsbal van Torino Hunte kreeg VVV in de dertigste minuut een penalty tegen. Deze werd benut door Hansson. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid; Fortuna maakt hands, VVV kreeg een penalty. Spits Jafar Arias benutte dit moment en schoot zo de 2-1 binnen.

Frisse wind

Halverwege de tweede helft maakte Van den Buijs namens Fortuna weer gelijk. Verschillende jeugdspelers kregen in de tweede helft de kans om zich te bewijzen. Wassim Essanoussi liet zich een kwartier voor tijd zien met een steekbal op spits Arias, die de bal vervolgens over de keeper wipte en zo in een leeg doel kon tikken. Lang wisten de geelzwarten de voorsprong niet vast te houden. Twee minuten na de 3-2 schoot invaller Lars Nabbe de bal ongelukkig in eigen goal. Het was tevens de laatste goal van de wedstrijd, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.