advertentie Viecuri Mooi

Ode aan het landschap en nieuw festival in UIT!

Voor de leukste cultuurtips voor komende week kun je onder meer terecht in Arcen en in Venlo. In Arcen is een scala aan activiteiten vanwege het jubileum van het Limburgs Landschap en in Venlo is een nieuw festival.

Stichting het Limburgs Landschap bestaat 90 jaar. De natuurbeheerstichting nodigde begin dit jaar iedereen uit om een ode te brengen aan het landschap. Er mochten schilderijen, foto’s beeldhouwwerken of andere kunstzinnige uitingen worden ingestuurd. Een selectie van de beste inzendingen is komend weekend te zien bij de Kasteeltuinen in Arcen. Ook Limburgse liedjesschrijvers werd gevraagd iets te maken over een kenmerkend plekje in de provincie. Ook dat is daar dit weekend te horen.

Aan de Waterkant

Grenswerk en De Maaspoort organiseren vanaf vrijdag een nieuw festival in het park aa de Lage Loswal in Venlo. Vier weekenden op rij concerten, theater, dance-avonden en kinderprogramma. Dit weekend spelen Douwe Bob (1,5-meter-concert), Nifra b2b Fisherman en Wolter Kroes daar in de buitenlucht.

Romantische komedie

Verder is de leukste Nederlandse romkom sinds lange tijd nu te zien in de bios en draait bij het filmtheater een komische Franse zomerfilm.

Alle tips voor komende week bekijk je hieronder.