advertentie Delta Fiber week 49 header

NVU roept leden op om te demonstreren in Venlo

De rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) roept haar leden op om morgen naar Venlo te gaan. Volgens partijleider Constant Kusters is het belangrijk om een tegengeluid te laten horen op de dag van de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

Kusters laat aan Omroep Venlo weten namens de NVU geen vergunning voor een tegendemonstratie te hebben aangevraagd. Wel heeft hij binnen zijn partij opgeroepen om massaal naar Venlo te gaan, om te demonstreren tegen de eisen van KOZP. Volgens de partijleider geven de leden van de NVU hier ook gehoor aan en zullen ze morgen volop aanwezig zijn in Venlo.

Vaderlandse tradities

KOZP demonstreert morgen in Venlo tegen Grijze Piet. De actiegroep is het niet eens met de keuze voor de kleur en heeft het over 'blackface light'. Volgens de NVU moet Nederland niet buigen voor de eisen van KOZP. ‘We zijn het zat dat vaderlandse tradities overboord worden gegooid door het cultuurmarxisme. Zwarte Piet mag niet meer, vaderlandse helden worden van hun sokkels gehaald en straatnaambordjes worden veranderd’, aldus Kusters.