advertentie Blauwwater Header

Symphony Estates

Nu plan voor zorgappartementen in vervallen Villa Moubis

Een ontwikkelaar wil zorgappartementen realiseren in Villa Moubis in Steyl. Eerdere plannen voor luxe woningen in het vervallen landhuis zijn van de baan.

Volgens Olaf Schoofs van ontwikkelaar Symphony Estates waren de eerdere plannen onuitvoerbaar, omdat de villa een rijksmonument is. Daardoor bleek bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe balkons niet toegestaan. In de zorgvilla zijn die balkons niet nodig.

Akkoord

Symphony Estates heeft een principe-verzoek tot medewerking ingediend bij de gemeente en hoopt voor het einde van het jaar tot een akkoord te komen. Als de plannen voor de zorgappartementen verder zijn uitgewerkt, organiseert de ontwikkelaar een presentatie om omwonenden te informeren. Het historische pand verkeert in vervallen staat, dus de noodzaak voor een restauratie is groot.

Klooster

Het landhuis was halverwege de negentiende eeuw in bezit van Josephine Moubis-De Rijk, nazaat van een voorname handelsfamilie in Steyl. Uiteindelijk werd de villa in 1876 aangekocht door de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Het complex kreeg de functie van klooster en er werd een vleugel toegevoegd. Sinds 2001 was het gebouw weer in handen van een particulier.