Nieuwe tijdelijke Arsenaalgarage open

De nieuwe tijdelijke parkeergarage Arsenaal is zaterdag voor het eerst geopend. De garage met 260 plekken staat er in principe voor acht jaar.

In de tussentijd wordt er gewerkt aan plannen voor een nieuwe garage die de in 2016 gesloten Parkeergarage Arsenaal moet vervangen. Daarbij worden verschillende varianten onderzocht, waaronder het Julianapark.

Bewoners binnenstad

De verwachting is dat er zeker vijf jaar nodig is om tot een nieuwe parkeergarage te komen. Daarbij is het nog de vraag of het daadwerkelijk tot één garage komt. In de tussentijd fungeert de tijdelijke garage op het Arsenaalplein als parkeeroplossing voor dat deel van het Venlose centrum. Behalve voor kooptoeristen is de garage ook bedoeld voor bewoners van de binnenstad die een parkeerabonnement kunnen aanschaffen.

Demontabel

De 260 plekken zijn ook deels ingericht als mindervalidenplaatsen en er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s. De parkeergarage is bovendien recyclebaar gebouwd, wat betekent dat deze volledig demontabel is en op termijn geschikt is om op een andere locatie opnieuw te gebruiken.