advertentie

Nieuwe pastoor voor parochies Tegelen en Belfeld

De 33-jarige  Anu Antony wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie Tegelen-Steyl-Belfeld. Hij wordt op 1 september geïnstalleerd.

Antony is afkomstig uit India en werkte de afgelopen zeven jaar als kapelaan in Maastricht. In Tegelen is hij de opvolger van pastoor Marc Calo die terugkeert naar zijn geboorteland Filipijnen. 

Rolduc

Antony werd dus geboren in India waar hij zijn priesteropleiding startte. In 2008 trok hij op verzoek van de toenmalige bisschop van Roermond Frans Wiertz naar Nederland om aan Rolduc theologie te studeren. Daarnaast was hij werkzaam in het bisdom Roermond. In 2013 werd Antony tot priester gewijd waarna hij dus aan de slag ging in Maastricht. 

Vervanging

De benoeming van Antony zal de eerste in een reeks zijn binnen het dekenaat Venlo. Behalve een pastoor voor Tegelen wordt binnen het dekenaat ook nog gezocht naar twee priesters voor Blerick en een nieuwe pastoor voor Reuver. Vanwege de personele krapte binnen het dekenaat worden in de zomermaanden gepensioneerde priesters ingezet om alle diensten te kunnen draaien.

advertentie

Lees ook deze artikelen