advertentie

Nieuwe parkeergarage toch verbonden met versmarkt

De nieuwe parkeergarage op de locatie Blok van Gendt in Venlo krijgt sowieso een directe verbinding met versmarkt Beej Benders.

Klachten

Eerder kwamen er klachten van andere ondernemers over de ontsluiting van de nog te bouwen parkeergarage via Beej Benders. Zij vinden dat Benders op deze manier wordt bevoordeeld. Verantwoordelijk wethouder Marij Pollux zegde destijds toe te zullen kijken naar de bezwaren. Ze stelde: ‘We zijn er voor alle ondernemers, niet om één ondernemer te bevoordelen. Dus we gaan kijken bij de aanbesteding of de ontsluiting op een andere manier kan.'

 

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de doorgang naar Beej Benders nooit ter discussie gestaan. In de opdracht voor de aanbesteding is wel opgenomen dat de uitvoerende partij moet onderzoeken of er méérdere doorgangen mogelijk zijn. Of dit zo zal zijn, is nog niet duidelijk. De gemeente is nog in afwachting van een definitief ontwerp.

Q-Park

Q-Park gaat de nieuwe garage exploiteren. De partij kwam als beste uit de bus bij de aanbestedingsprocedure daarvoor. In 2017 nam Q-Park al de gemeentelijke parkeergarages Nolensplein, Roermondsepoort en Maaswaard over. 

De garage op het Blok van Gendt krijgt tweehonderd parkeerplekken en moet volgend jaar in gebruik worden genomen.

advertentie

Lees ook deze artikelen