advertentie Delta Fiber week 49 header

Nieuwe Humans of Venlo met Lucas Fransman

Lucas Fransman is de gast in de zevende aflevering van dit seizoen van de podcast Humans of Venlo. Hij vertelt over de zoektocht naar identiteit.

Gender

Lucas Fransman begon tijdens zijn middelbare schooltijd na te denken over zijn lichaam. Over wie daar precies in woonde. Na een tijdje durfde hij het hardop te zeggen: 'Ik ben een jongen.' Deze uitspraak doen, vanuit een lichaam met vrouwelijke kenmerken, bracht veel spanningen en emoties met zich mee. Hoe zit dat precies? Wat gebeurt er in je hoofd, met je lijf en in je omgeving? Je hoort het in deze aflevering.

Humans of Venlo

Geïnspireerd door Humans of New York gaan Renée Oirbans en Thom Spierenburg sinds 2016 wekelijks op zoek naar bijzondere verhalen in de gemeente. Die krijgen een plek op Facebook, Instagram en hun eigen site. Sinds vorig jaar is er ook een podcast. Het team is daarvoor uitgebreid met Luc Verhaegh en Humans of Venlo werkt samen met Omroep Venlo.

Het tweede seizoen van Humans of Venlo de Podcast bestaat uit negen afleveringen. Tot en met december komt er elke twee weken een nieuwe aflevering uit.