advertentie Viecuri Mooi

Renier Linders

Nienke en Anke Jacobs winnen Golde Ei

De zusjes Nienke en Anke Jacobs hebben zondag tijdens de Herfshane Artieste Aovend Het Golde Ei voor het beste liedje gewonnen. De organisatie koos in coronatijd voor een online-evenement.

De Artieste Aovend vindt normaal plaats in een volle kroeg. Nu konden mensen via internet meekijken. Tom Doesborg, Marcel Verdellen en Chris Thenu vormden de jury. Zij beoordeelden de zeven liedjes. De winst ging dus naar Anke en Nienke Jacobs met het liedje Nog Efkes. Ze krijgen naast de trofee ook een uitnodiging om het liedje in een professionele studio op te nemen. Het liedje verschijnt volgend jaar op de Jocus-cd.

Veer de Woers

De tweede prijs die tijdens de Herfshane Artieste Aovend werd uitgereikt is de Veer de Woers voor de beste tekst. Daarbij wordt gelet op het dialect, de woordkeuze en het verhaal. De winst ging daar naar Maxime van Rijn met Zwart Wit.

Masterclasses

Het doel van de Herfshane is het begeleiden van jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die graag vastelaovesliedjes willen schrijven en zingen. Ze hebben in de zomer en in het najaar masterclasses gekregen van een aantal ervaren coaches. De Artieste Aovend is het hoogtepunt voor de deelnemers.