advertentie

Neutjesrang wint Veldeke Oeuvre-Priès

Het Venlose varietétrio Neutjesrang ontvangt dit jaar de Veldeke Oeuvre-Priès van 't Limburgs Leed. Daarmee wordt de eerder dit jaar overleden Paul Nagelmaeker postuum geëerd. 

Het drietal ontvangt de prijs voor de verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek. Veldeke-voorzitter Henk Buskes maakte het nieuws bekend op de radio bij L1 in het bijzijn van Neutjesrang-leden René Oostdam, Fred van den Boogaard en Nagelmaekers zoon Remy.


Neutjesrang zou in de bezetting met Nagelmaeker, Oostdam en Van den Boogard Neutjesrang 33 jaar lang optreden in de theaters en op de straat en de optredens waren altijd goed voor de nodige humor. Ze schitterden in reclames voor een Venloos installatiebedrijf en de portiekoptredens in de Gasthuisstraat op vastelaovesdinsdag groeiden uit tot een traditie. 

De Letste Rónde

In 2018 kondigden de heren hun afscheid aan met een laatste tour; De Letste Rónde. Met drie slotshows in mei 2019 in De Maaspoort zwaait Neutjesrang af. Maar dan overlijdt Paul Nagelmaeker plotseling in april van dit jaar. Een paar weken daarvoor kregen de heren al te horen dat ze de Oeuvre-Priès zouden ontvangen. Voor Nagelmaeker blijkt het nu een postume eer. 


Huilen en lachen

Van den Boogard zegt: 'Een mooier afscheid van Neutjesrang had ik me niet kunnen wensen. Heel jammer dat Paul dit niet mee kan maken.' Oostdam zegt dankbaar te zijn voor de tijd en het plezier dat ze samen hebben beleefd. 'Ik ben dankbaar voor het gegeven dat we als Neutjesrang zoveel mensen met onze zin én onzin hebben kunnen laten genieten en lachen. De prijs voelt als waardering voor alles waar wij ons de afgelopen 33 jaar mee bezig hebben gehouden, waar we ons voor hebben ingezet: samen hebben we gelachen, samen hebben we gehuild, samen hebben we gehuild van het lachen.’


De Veldeke Oeuvre-Priès wordt uitgereikt op 21 september om negen uur 's avonds uitgereikt op het hoofdpodium op de Markt tijdens de Nach van 't Limburgse leed.

advertentie

Lees ook deze artikelen