advertentie VieCuri Mooi

Kijk terug: Nedinscoplein in teken van Venlose vastelaovesleed

De Leedjesaovend staat voor de deur, maar brengt die avond nog wel de liedjes voort die we zingen tijdens vastelaovend? Die vraag staat centraal in Nedinscoplein vanavond.

Vastelaovescanon 

Lange tijd was de Leedjesaovend de enige manier om je Venlose vastelaovesleedje aan de man te brengen. De vier winnende liedjes kwamen op plaat en werden vervolgens opgenomen in de Venlose canon. Maar wie kent nog alle winnende liedjes van de afgelopen vijf jaar? Bovendien zijn er ook andere kanalen bijgekomen. En zijn die niet veel effectiever getuige ook het succes van een lied als “Nao ‘t Zuuje”?

Venlose klassiekers

Jules Fransman en Gijs Engels komen optreden met twee recente liedjes die de Leedjesaovend wonnen. Tafelgasten Peter Jansen, Wiel Hermans en Quinn Warmerdam schreven allemaal Venlose klassiekers. Toch doet Quinn al jaren niet meer mee aan de Leedjesaovend als zanger.

Veur altied eine Venlonaer

Ook de nieuwe historische rubriek Ik weit nog good staat in het teken van een Venlose vastelaovesklassieker. Het liedje "Veur altied eine Venlonaer" blijkt een zeer bijzondere ontstaansgeschiedenis te hebben.