advertentie Delta Fiber week 49 header

Nedinscoplein over KOZP-demonstratie en Lana Nasser

De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Venlo is vandaag onderwerp van gesprek in Nedinscoplein. Daarin ook een gesprek met Lana Nasser over haar boek 'Shabby en het wezen van de regenboog'.

Grijze Piet

KOZP demonstreert tegen de Grijze Pieten die Sinterklaas in Venlo (net als in een aantal andere steden) vergezellen. Volgens de organisatie is er nauwelijks verschil met Zwarte Piet. Vorig weekend liep een demonstratie in Maastricht uit de hand omdat er veel tegendemonstranten op af kwamen. Ook in Venlo worden die verwacht. Burgemeester Antoin Scholten gaat over de veiligheid in de stad en Joep Raemakers van Stichting Kinderfeesten Venlo onderbouwt de keuze voor Grijze Piet.

Shabby

De Jordanese Lana Nasser kwam na veel omzwervingen in Venlo terecht. Over haar integratieproces schreef ze een boek in het Nederlands: Shabby en het wezen van de regenboog. In Nedinscoplein vertelt ze over het boek en haar ervaringen toen ze als buitenstaander in Venlo belandde. Ze is te gast samen met haar echtgenoot Cees Rullens.

Muziek is er vandaag van Baer Traa, die onlangs een nieuwe single uitbracht. Nedinscoplein is vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo. Meepraten kan via Facebook.