Nedinscoplein over drukke binnenstad en verdwenen stamgast

Er is weer leven in de Venlose binnenstad. Afgelopen weekend was het te druk en dus nam de gemeente extra maatregelen. Daarover gaat het vandaag in Nedinscoplein.

Te gast zijn voorzitter van de veiligheidsregio Antoin Scholten en voorzitter Erik Manders van ondernemersvereniging Venlostad.com. Zij zoeken in deze tijd van corona een evenwicht tussen veiligheid en economische belangen. Het is belangrijk voor de binnenstad dat de klanten, ook die uit Duitsland, Venlo weer weten te vinden en tegelijk moet dat niet leiden tot onveilige situaties. Scholten en Manders vertellen hoe ze dat voor elkaar willen krijgen, wat de afwegingen zijn en hoe ze kijken naar berichtgeving in Duitse media.

Koken

Waar bezoekers van de binnenstad nu nog alleen winkels in mogen, gaat op 1 juni ook de horeca weer open. Koks hebben de afgelopen maanden geen bezoekers mogen ontvangen in hun restaurant. Chef Wouter Verheijen van restaurant Cabillaud vertelt over die periode. Heeft de lockdown mensen bewogen om zelf hun culinaire vaardigheden te verbeteren? Een nieuw kookprogramma op Omroep Venlo moet vanaf komende week voor inspiratie zorgen. Verheijen is een van de chef-koks in dat programma.

De Laatste Dans

En Frans Pollux heeft een podcastserie gemaakt voor de NTR en NPO Radio 1. De Laatste Dans vertelt het verhaal Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Pollux vertelt er in Nedinscoplein veel meer over en zingt bovendien het speciaal voor de podcast gemaakte nummer De Letsten Dans.

Nedinscoplein is vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo. Heb je vragen voor een van de gasten, mail die dan naar nieuws@omroepvenlo.nl.