Nedinscoplein over coronacarnaval en de geheimen van Boekend

Ook in tijden van corona en lockdowns wordt het vastelaovend en veel verenigingen willen ondanks alle beperkingen toch iets doen om daarbij stil te staan. In Nedinscoplein hebben we het over die initiatieven.

Vastelaovend

De eerste plek in de gemeente waar de vastelaovend doorgaans losbarst is Velden. Komende maandag is het Gekke Maondaag, uiteraard zonder optocht en andere activiteiten. Roy Koopmans van De Wuilus vertelt wat er wel gaat gebeuren en wat hij verwacht van deze Gekke Gekke Maondaag. De 3-kes zet dit jaar vol in op de thuiscarnaval. Voorzitter Rob Jacobs is te gast om daarover te praten. We gaan bovendien op bezoek bij de wagenbouwers van Boeit Neet, nemen alvast een kijkje in De Träöt en krijgen een beeld van de miniatuuroptocht in Tegelen.

Stadsdeelrubriek

De derde plek waar we te gast zijn in onze maandelijkse stadsdeelrubriek is Boekend. Freek Kusters zit aan tafel om alles over het stadsdeel te vertellen en onze verslaggever Kylian Slenter ging op pad in Boekend. Ze ontdekte daar onder meer een kasteelboerderij, een uitkijkpost en een grafmonument.

Bas Nollé presenteert Nedinscoplein vandaag. Muziek is er van Jaydie en Loeke.