advertentie

Nedinscoplein met Limburg Film Festival en Rochus

Het Limburg Film Festival (LFF) gaat vanmiddag van start. Het hele weekend staat Venlo in het teken van film uit de provincie.

Er worden meer dan vijftig films vertoond.

Films en docu's

In Nedinscoplein zijn naast Bart Hölscher van de organisatie ook Sander Selen en Joost Reijnen te gast. Selen maakte de film Mannen in Zwart, over Limburgers die achter de schermen werken bij grote muzikale acts als Live en DJ Armin van Buuren. Joost Reijnen maakte met twee anderen afgelopen week in 148 uur een documentaire. Hij deed mee aan een wedstrijd van het LFF. Het resultaat is de docu Moedersoep.

Vastelaovend VEURaan

In het Schutterijmuseum (de voormalige Rochuskerk) in Steyl wordt zondag 20 januari een bijzondere theatervoorstelling opgevoerd. Vastelaovesvereniging De Kaetelaers organiseert de voorstelling Vastelaovend VEURaan. Die gaat over Rochus, die 691 jaar na zijn dood terugkeert in zijn kerk. De regie is in handen van Marinho Peters. Hij is te gast, net als Pascal Thönissen van De Kaetelaers. Sandor Stürbl en Lilly-Jane Young geven een voorproefje van de muziek in het stuk.

Nedinscoplein is vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo. Meepraten kan via onze Facebookpagina. Vera Tax is de vaste tafelgast van presentator Funs Pollux.

advertentie

Lees ook deze artikelen