advertentie

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree steeds populairder

In het hele land groeit de populariteit van natuurbegraafplaatsen. En dat merken ze ook bij Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree.

‘Waar we vijf jaar geleden nog één begrafenis in de twee of drie weken hadden, zitten we nu toch wel op twee begrafenissen per week’, vertelt Annemieke Kluijtmans, beheerder van de natuurbegraafplaats. De groei is volgens haar te verklaren omdat de natuurbegraafplaats een prima alternatief is voor cremeren. ‘Veel mensen willen niet begraven worden op een reguliere begraafplaats, waardoor crematie lange tijd de enige optie was', vervolgt Kluijtmans. 

Ruimte

Een probleem waar reguliere begraafplaatsen mee kampen is dat ze vol kunnen raken waardoor graven geruimd moeten worden. Volgens Kluijtmans worstelen natuurbegraafplaatsen hier niet mee, omdat oude graven met de tijd door de natuur verdwijnen en er weer ruimte ontstaat voor nieuwe graven. ‘Mensen liggen bij ons vrij diep begraven, dus mocht het zo zijn dat er echt geen plek meer is, kunnen we altijd nog iets dichter aan de oppervlakte begraven’, aldus Kluijtmans.

advertentie

Lees ook deze artikelen