advertentie Obesitas

Nao 't zuuje nieuwe nummer 1 van Venlose 100

Nao 't zuuje van Lex Uiting is de nieuwe nummer 1 van de Venlose 100. Het lied uit 2017 kreeg meer stemmen dan Hald mich 's vas van Neet oét Lottum en Gelök van De Vrijbuiters.

Het is de eerste keer dat Nao 't zuuje tot lijstaanvoerder is verkozen. De afgelopen twee jaar was het nummer dat Uiting schreef naar aanleiding van zijn benoeming tot stadsprins van Venlo nog de nummer 2 van de lijst met de beste en mooiste liedjes uit de gemeente.

The Daffodils

Begin deze maand konden mensen via onze website uit ruim 450 liedjes kiezen en stemmen. De Venlose 100 kent dit jaar ook een flink aantal nieuwe binnenkomers. De hoogste is Living like an animal van The Daffodils op nummer 7. Dit is ook het hoogst genoteerde niet-dialectliedje in de lijst.

Live tijdens de Nach

De complete Venlose 100 wordt zaterdag tussen 10.00 en 19.00 uur uitgezonden op Omroep Venlo radio. Die dag is in de Venlose binnenstad de Nach van 't Limburgse Leed. Die organisatie is mede-initiatiefnemer van de hitlijst. Tijdens de uitzending vanaf het terras van Café de Klep zijn er live-optredens van Baer Traa, Ex Ronny Toober, Gé Deenen, Jelske, Kwante Hippe, Neutjesrang, Tekiela en Thei en Marij.

Oorkonde

Van de organisatie van de Nach van 't Limburgse Leed ontvangt de schrijver en zanger van Nao 't zuuje Lex Uiting een speciale oorkonde voor de eerste plaats, met daarop een toepasselijke tekening gemaakt door Leon Peeters.

De complete Venlose 100 van 2019 is hier te vinden.