advertentie VieCuri Mooi

Na ongeluk in drievoud gaat Klein Zwitserland dan toch open

Stormschade, corona en vernielingen speelden Speelpark Klein Zwitserland vanaf 2018 parten. Het heeft dus even geduurd, maar het park kan morgen eindelijk weer helemaal open.

'We hebben veel pech gehad, je zou er een boek over kunnen schrijven', zegt woordvoerder Niels Groot. 'Maar dat ligt nu achter ons, we zijn ontzettend blij dat de poort weer opengaat. 

Schade

Klein Zwitserland kreeg in 2018 te maken met flinke stormschade waardoor het avonturenbos in 2018 en 2019 niet toegankelijk was. Net op het moment dat het park weer helemaal veilig en klaar was voor het nieuwe seizoen, brak het coronavirus uit. En of dat nog niet genoeg was kreeg het park afgelopen mei te maken met vernielingen.

Exploitatie

Dat is nu allemaal geschiedenis. 'Iedereen kijkt uit naar de dag van morgen, het moment dat we weer opengaan', zegt Groot. 'Dat geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor ouders die ons al hebben laten weten weer graag langs te komen.' Voor het tweede jaar op rij worden er dus flinke gaten in de exploitatie van het speelpark geslagen. Maar zorgen zijn er niet. 'We richten ons nu op een goede zomer en hopen op een mooi najaar. We gaan volop aan de slag om er nog een mooi jaar van te maken zodat we ook in 2021 weer de poorten kunnen openen', zegt Groot.