advertentie

Mysterieuze bloemen zijn actie tegen bijensterfte

Actievoerders verkleed als bij hebben zaterdagmiddag in het centrum van Tegelen bloemzaad uitgedeeld aan voorbijgangers. De actie was donderdag aangekondigd toen tientallen bloempotten en plantjes opdoken in Tegelen.

Een woordvoerder van de gemeente liet eerder al aan L1 weten dat de burgemeester een anonieme brief had ontvangen van 'The Great Team'. Daarin stond dat het een actie was tegen bijensterfte in Nederland. Het woord ‘great’ is een verwijzing naar het nieuwe BNNVARA televisieprogramma ‘Make Holland Great Again’. In dit programma gaan de makers allerlei grote en kleine uitdagingen aan om Nederland een beetje beter te maken.

Mysterie

Donderdag was het nog een mysterie wie verantwoordelijk was voor de bloempotten en plantjes. De bloemen waren voorzien van een kaartje waarin werd verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat.

Schade

De gemeente is niet blij met de manier van aandacht vragen door de actievoerders en gaf eerder aan de schade die is aangericht door het planten van de bloemen tussen tegels en in een grasveld mogelijk te verhalen op de daders. Maar inmiddels heeft de gemeente laten weten geen juridisch actie te ondernemen.

‘Make Holland Great Again’ is vanaf 20 augustus te zien bij NPO 3.

advertentie

Lees ook deze artikelen