advertentie

Muzikaal monsterverbond tussen het levens- en vastelaoveslied

Het is een muzikale samenwerking die misschien niet meteen voor de hand ligt: Corry Geerlings maakte als zanger van het Nederlandstalige lied een nieuwe single met schrijver Wim Roeffen die tot nu toch echt vooral carnavalsliedjes schreef.

'Ik wilde graag een andere weg in en wat meer gaan doen. Zo kwam ik bij het Nederlandstalige uit', zegt Roeffen. Geerlings was bezig met de opvolger van zijn single Witte Wolk, het nummer waarmee hij vorig jaar na een periode van stilte terugkeerde als zanger. 'Ik had een oproep gedaan voor een tekstschrijver die mij wilde helpen en Wim was de eerste die reageerde', zegt Geerlings. 

Jongens uit Venlo-Zuid

Terugkijkend kan Roeffen concluderen dat het een uitstekende zet was om Geerlings te bellen. Tussen beide muzikanten klikte het meteen. 'We zijn allebei jongens uit Venlo-Zuid hè', spreekt Geerlings met een lach. 'En muzikanten kunnen het sowieso goed met elkaar vinden.' Het resultaat is de single Ik zou alles willen geven waar Roeffen de Nederlandse tekst van schreef. Het nummer is inmiddels omarmd door verschillende radiostations. 'Dat is lekker. Ik ben een aantal jaren minder actief geweest. Die tijd heb ik gebruikt om me verder te verdiepen in de muziek. Vorig jaar ben ik weer begonnen en het opnieuw uitbrengen van het nummer Witte Wolk sloeg aan', zegt Geerlings. De opvolger lijkt het dus ook goed te gaan doen en daarom smaakt de samenwerking tussen Roeffen en Geerlings naar meer.

Mijn Nederlandstalige nummers komen allemaal op de plaat, veel van mijn Venlose nummers blijven op de plank liggen.

• Wim Roeffen

Nieuw album

Eind dit jaar wil Geerlings een nieuw album uitbrengen waarvoor ook Roeffen weer enkele nummers zal schrijven. De Venlose liedjesmaker heeft de smaak sowieso te pakken, voor de muziekstudio waarmee Geerlings werkt is hij momenteel druk bezig als tekstschrijver. 'Ik krijg van de studio muziek en ik schrijf er de teksten op. Het mooie is dat al die nummers worden gebruikt en op de plaat worden gezet. Dat is natuurlijk een heel verschil met de liedjes die ik voor Jocus schrijf', zegt Roeffen. 'Daar schrijf ik jaarlijks zo'n tien nummers voor. Dan mag je blij zijn wanneer er één liedje op de cd komt, de rest blijft op de plank liggen.' 

Leedjesaovend

Ook Geerlings is tevreden over de samenwerking, maar blijft het voor hem bij Nederlandstalig? Of is er ook een kans dat we hem met een Venloos nummer van Roeffen op de Leedjesaovend van Jocus zien staan? 'Ik richt me nu echt op mijn Nederlandstalige carrière dus het Limburgse laat ik nog even voor wat het is. Ik sluit het voor de toekomst niet uit, maar op dit moment ben ik daar niet mee bezig', zegt Geerlings. En Roeffen? 'Ik blijf ook gewoon Venlose liedjes maken hoor', zegt hij. 'Het is ook veel te leuk om daar mee te stoppen.'