advertentie

Muziekverenigingen slaan op de trom

De Venlose muziekverenigingen vertolken vanavond een protestlied voor het stadhuis om hun verzet tegen de voorgenomen cultuurbezuinigingen kracht bij te zetten.

Geen raadsvergadering
Alle leden van Venlose muziekverenigingen zijn opgeroepen om vanavond om 18.15 uur te verzamelen op de Markt. Het idee was om te protesteren voorafgaand aan de geplande raadsvergadering over de begroting. Omdat de politieke partijen volgende week nogmaals uitgebreid over de begroting debatteren is de vergadering van vanavond echter geschrapt. De muziekverenigingen willen hun protestactie desondanks door laten gaan.

Toekomst onzeker
Volgens de verenigingen dreigt de helft van de ruim honderd verenigingen in Venlo te verdwijnen als de bezuinigingsplannen van het college doorgaan. Daarom is een protestlied gemaakt, dat vanavond live vertolkt wordt door de leden.

De actie wordt gecoördineerd door het Groot Venloos Muziekverenigingen Overleg (GVMO). Het GVMO zegt meer dan zevenduizend muzikanten, vrijwilligers, donateurs en sponsoren te vertegenwoordigen.

advertentie

Lees ook deze artikelen