advertentie

Museumdirecteur Schatorjé verrast met Goltziuspenning

Directeur Jos Schatorjé van het Limburgs Museum heeft dinsdagavond de Goltziuspenning gekregen. Schatorjé stopt op 1 januari na 25 jaar als directeur.

Buitengewone Goltziuspenning
De Goltziuspenning wordt normaal gesproken eens in de twee jaar uitgereikt door de Vrienden van het Limburgs Museum. Eerder dit jaar ging de onderscheiding naar de makers van vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje.

'Dat nu, in hetzelfde jaar, nóg een Golziuspenning wordt uitgereikt, een ‘buitengewone’, geeft aan hoe belangrijk Schatorjé is geweest voor de instandhouding van cultureel erfgoed en de verspreiding van kennis daarover', aldus de jury.


Geen definitief vertrek
Onder leiding van Schatorjé kwam de organisatie van het Limburgs Museum en het gebouw tot stand. Hij blijft na 1 januari parttime in dienst om zich te richten op een aantal specifieke opdrachten.

Apostelbalk
Gisteravond werd ook een zeldzame apostelbalk uit de vroege zestiende eeuw onthuld. Die balken werden in middeleeuwse kerken gebruikt als verbinding tussen de wanden van het priesterkoor.Het is de laatste grote aanwinst voor de collectie van het Limburgs Museum onder leiding van directeur Schatorjé.

advertentie

Lees ook deze artikelen