advertentie Delta Fiber week 49 header

Munckhof breidt afdeling bron- en contactonderzoek uit

Bij zakenreisbureau Munckhof wordt personeel dat normaal gesproken zakenreizen organiseert, ingezet om bron- en contact onderzoek uit te voeren. Dat doen ze in samenwerking met de GGD. Munckhof zoekt nu ook bij andere bedrijven naar 'uitleenpersoneel' om te komen helpen.

Het huidige team dat bron- en contactonderzoek doet moet namelijk uitgebreid worden omdat het aantal coronabesmettingen oploopt en het dus steeds drukker wordt voor de medewerkers. 

Honderdtwintig medewerkers

Op dit moment zijn er dertig werknemers per dag die zich bezighouden met bron- en contactonderzoek. Na de uitbreiding die volgende week moet plaatsvinden zal het kantoor gevuld zijn met vijftig werknemers per dag. In totaal zijn er dan honderdtwintig mensen werkzaam. 

Uitleen van personeel

Bedrijven die net zoals Munckhof werknemers 'te veel' hebben vanwege het coronavirus, kunnen nu dus bij Munckhof personeel uitlenen. Ze worden dan gewoon doorbetaald door het eigen bedrijf en kunnen aan de slag op de kantoorruimte die ter beschikking wordt gesteld door Munckhof. Zodra het op het gebied van besmettingen weer de goede kant op gaat is het de bedoeling dat het uitgeleende personeel gewoon weer terugkeert naar hun oorspronkelijke werkplek. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof, is positief over de uitbreiding. 'Het is natuurlijk fijn voor het personeel dat ze niet stil hoeven te zitten. Ook voor bedrijven kan dit nu een tijdelijke oplossing zijn', zegt hij. Buiten de uitleen van personeel wordt ook extra personeel aangenomen.

Veel reacties

Op de oproep van Munckhof  zijn al veel reacties gekomen. Zowel van bedrijven die personeel willen uitlenen als werkzoekenden. De vacature staat dan ook nog steeds open.