advertentie

Moslims de straat op om gesprek aan te gaan

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap wil komende zaterdag in Venlo met zo veel mogelijk inwoners en voorbijgangers het gesprek aangaan over de islam. Ze trekken door de stad met een bord in hun hand waarop staat: 'Ik ben een moslim, stel je vraag!'.

Ook worden er die dag huis-aan-huis flyers verspreid over de islam en via een livestream op Facebook houden twee imams een vraag-en-antwoord-sessie.

Liefdadigheid

De Ahmadiyya-moslimgemeenschap hoopt op deze manier voor verheldering en liefde te zorgen. Ook vieren ze hiermee haar 130-jarig bestaan. De stichting is sinds de jaren '20 van de vorige eeuw actief in Nederland. Naar eigen zeggen staat de gemeenschap bekend om haar liefdadigheidswerk in de maatschappij, met als motto: 'liefde voor iedereen, haat voor niemand'.

Lezing

Uiteindelijk is deze actie de opmaat naar een lezing die op 13 april wordt gegeven in De Maaspoort. Dezelfde campagnes zijn eerder gehouden in Zwolle, Eindhoven, Den Haag en Arnhem en daar waren de reacties volgens de organisatie 'overweldigend goed'.

advertentie

Lees ook deze artikelen