advertentie Obesitas

Minister roept op: 'Ga niet over de grens tanken'

 Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken roept inwoners van de grensregio op om niet meer naar Duitsland te gaan, ook niet om even snel te tanken. Dat schrijft Knops in een brief aan de Tweede Kamer. 

Knops doet een beroep op het gezond verstand van Nederlanders om niet de grens over te gaan. Dat moet bijdragen aan een betere beheersing van het coronavirus.

'Het kabinet doet tegelijkertijd het dringende beroep om in verband met het virus niet-essentiële reizen naar het buitenland te vermijden', schrijft Knops. 'Hiermee wordt onder meer het tanken, winkelen en op vakantie gaan in het buitenland bedoeld. Het is van belang dat mensen dit advies serieus nemen zodat verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.'

Grens nog niet dicht

De minister ziet desondanks geen reden om de grens helemaal op slot te doen. Volgens Knops heeft ht het kabinet tot op heden geen deskundig advies ontvangen dat hier aanleiding toe geeft: 'Het is in het algemene belang van burgers en bedrijven dat de grenzen met onze buurlanden open blijven en dat de grensregio’s aan weerszijden gezamenlijk optrekken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de continuïteit van de medische zorg en de distributie van onder andere levensmiddelen.'

In eigen land zijn ook maatregelen genomen om inwoners van buurlanden zoveel mogelijk te weren. Zo kondigde burgemeester Antoin Scholten deze week aan dat alle weekmarkten geen doorgang konden vinden.