advertentie Viecuri Mooi

Miniserie Pieter Kuijpers eenmalig te zien in bioscoop

De miniserie The Spectacular van regisseur Pieter Kuijpers is eind deze maand eenmalig te zien in de bioscoop. In Venlo vertoont De Nieuwe Scene de vierdelige serie.

The Spectacular gaat over de IRA-aanslagen in Nederland. Een van die aanslagen was in 1990 in Roermond. Dat is ook een van de locaties waar de serie is opgenomen. Het is een groot, internationaal project met acteurs uit Nederland en Ierland. Kuijpers deed de regie samen met Willem Bosch. Er zijn rollen voor Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Jacob Derwig, Peter Blok en Abbie Chalgoum. 

Nederlands Film Festival

De serie is dit najaar te zien bij de VPRO op NPO 3 en op zondag 26 september eenmalig in de bioscoop. Dat heeft te maken met het Nederlands Film Festival (NFF). Vanwege corona werden de premières van nieuwe Nederlandse films op het NFF vorig jaar niet alleen in Utrecht in de zalen vertoond, maar ook in bioscopen en filmtheaters in het hele land. Dat was succesvol en daarom komt er nu een vervolg.

The Spectacular is op zondag 26 september vanaf 14.00 uur te zien in De Nieuwe Scene. Het zijn vier delen van vijftig minuten, met korte pauzes tussen de afleveringen.