advertentie

Miljoenensubsidie voor veiliger spoor Venlo

ProRail krijgt een miljoenensubsidie uit Europa om onderzoek te doen naar een aantal knelpunten op het Venlose spoor. Brussel heeft voor het traject Venlo - Kaldenkerken 5,8 miljoen euro over.

De spoorbeheerder wil dat geld inzetten om een studie te doen naar knelpunten die er nu nog zijn in Venlo. Onder die studie vallen het doen van onderzoek en maken van ontwerpen.

Onbeveiligde sporen

ProRail wil met het geld vaart maken op een aantal onderdelen. Het moet bijdragen aan een snelle realisatie van de geplande intercityverbinding Eindhoven - Düsseldorf, aanpassingen om het rangeerterrein beter geschikt te maken voor langere goederentreinen tot 740 meter en om een aantal nu nog onbeveiligde sporen aan te sluiten op een centraal veiligheidssysteem.

Omroep Venlo legde eerder bloot dat er op het Venlose rangeerterrein nog tien sporen liggen die niet op dat centrale veiligheidssysteem zijn aangesloten. 


ProRail liet eerder nog weten dat er geen geld en plannen waren om die onbeveiligde sporen aan te pakken. Overigens wil de miljoenensubsidie niet zeggen dat daar direct verandering in komt. Het geld is bedoeld voor studie naar de knelpunten. Voor uitvoering van die plannen is apart geld nodig.

De spoorbeheerder geeft donderdagavond in de Venlose gemeenteraad tekst en uitleg over de overschrijdingen van de aantallen goederentreinen met gevaarlijke stoffen op het spoor. 

advertentie

Lees ook deze artikelen