advertentie VieCuri Mooi

Functioneel Parket

Metaalrecyclingbedrijf in Blerick moet voorlopig dicht

Metaalrecyclingbedrijf Geerlings in Blerick moet de deuren voorlopig sluiten. De rechtbank in Roermond heeft een verzoek van de exploitanten om open te kunnen blijven afgewezen.

Burgemeester Scholten besloot dat het bedrijfspand en de buitenruimte bij het bedrijf een jaar gesloten moeten blijven na de vondst van drugs deze zomer. De exploitanten dienden een bezwaarschrift in tegen dat besluit en hoopten bij de rechtbank te bewerkstelligen dat het bedrijf open kon blijven zolang dat bezwaarschrift in behandeling is. De rechtbank heeft dat verzoek afgewezen.

Geen onwetendheid

De voorzieningenrechter oordeelt dat voldoende vaststaat dat er verboden drugs zijn gevonden en dat de exploitanten zich niet op onwetendheid kunnen beroepen. De rechter is het met de burgemeester eens dat het om een ernstige overtreding gaat. Het feit dat er ook andere illegale praktijken in het pand hebben plaatsgevonden wijst er volgens de rechtbank op dat het risico op herhaling aanzienlijk is.

Hennepolie

Bij een inval bij het bedrijf in juli werden meer dan drieduizend flesjes hennepolie en henneptoppen gevonden. Politie, FIOD, OM en Defensie doorzochten die dag ook een aantal woningen van medewerkers van het bedrijf, waaronder de woning de eigenaar. De actie leverde ook wapens, munitie en een groot geldbedrag op. Het OM dacht bovendien een grote hoeveelheid goud te hebben gevonden, maar later bleek dat het om andere metalen ging.