advertentie

Meer leerlingen dan verwacht voor Venlose scholen

De drie Venlose middelbare scholen hebben voor het komende schooljaar meer inschrijvingen gekregen dan verwacht. In totaal gaat het om 1.082 nieuwe brugklassers.

Krimp

Vorig jaar was het aantal inschrijvingen bij Blariacum, Den Hulster en Valuas 998. Voor komend schooljaar zijn het er dus 84 meer. Omdat Venlo net als andere regio’s te maken heeft met krimp werd uitgegaan van dalende leerlingenaantallen. Koepelorganisatie OGVO toont zich tevreden met de cijfers. ‘We zien dat het aanbod van de drie campussen gewaardeerd wordt door ouders en dat vertaalt zich in deze aantallen’, zegt bestuurder Roy Palmen.

Evenredige verdeling

De afgelopen jaren was er regelmatig sprake van een scheve verdeling over de drie campussen. In 2017 leek het er zelfs op dat er geloot zou moeten worden omdat met name Valuas en Blariacum erg populair waren en Den Hulster achterbleef in het aantal aanmeldingen. Die ontwikkeling is nu gekeerd. Palmen: ‘Er is een evenredige verdeling over de drie scholen. Er is geen sprake meer van scheefgroei.’ De verdeling is als volgt: Blariacum 368, Den Hulster 337 en Valuas 377.

advertentie

Lees ook deze artikelen