advertentie Viecuri Mooi

Mark Verheijen verlaat Venlose politiek

Mark Verheijen keert volgend jaar niet meer terug in de gemeenteraad. Dat blijkt uit de groslijst van de VVD met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Verheijen laat weten dat het wat hem betreft na vier jaar lokale politiek welletjes is geweest. 'Het moet een keer klaar zijn', zegt hij. Bij de vorige verkiezingen was hij lijstduwer voor de VVD in Venlo. Hij beloofde toen dat hij een zetel in de gemeenteraad zou innemen als hij op voorkeurstemmen werd gekozen. Dat gebeurde en hij hield woord. 'Nu heb ik die intentie niet meer, dus dan moet je ook niet op de lijst gaan staan, vind ik', aldus Verheijen. 

Politiek dier

Verheijen zegt op dit moment geen verdere politieke ambities te hebben. 'Mijn besluit heeft ook praktische redenen. Ik ben geregeld buiten Venlo en het raadswerk is daarom lastiger te combineren.' Toch sluit hij een terugkeer in de politieke arena niet uit: 'Op politiek vlak speelt er nu niks, maar ik blijf natuurlijk een politiek dier. Dus zegt nooit nooit.' Verheijen was van 2006 tot en met 2011 wethouder Economische Zaken in de gemeente Venlo. Daarna was hij gedeputeerde van de provincie Limburg en vervolgens Tweede Kamerlid van 2012 tot 2015. 

Groslijst VVD

Op de groslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan enkele nieuwe namen. Zo staat Roel Versleijen er op, bekend als Vors Joeccius XI van vastelaovesvereniging Jocus. Ook muzikant Chris Thenu krijgt een plekje op de lijst. Van de huidige fractie keren fractievoorzitter Marianne Steenmetz, Inge Simons, René Dings en Frans Keunen terug op de lijst. Maurice Houba keert net als Verheijen na de verkiezingen niet terug in de gemeenteraad. De lijsttrekker wordt Leon Bastiaans.