advertentie

Marechaussee controleert Duitse kooptoeristen aan de grens

De Veiligheidsregio Noord-Limburg heeft met het oog op de komende paasdagen een statement uit laten gaan in verband met veel Duitse kooptoeristen. Daarin staat dat politie en marechaussee aan de grens gaan controleren op de reden van het bezoek.

Ook dreigt de Veiligheidsregio met een onmiddellijke sluiting van gebieden en ondernemingen, mocht het uit de hand lopen. 

Ontmoedigingsbeleid

Er wordt vanaf donderdag tot en met maandag en indien nodig ook daarna, een ontmoedigingsbeleid gevoerd aan de grensovergangen. Dat betekent dat de marechaussee Duitse auto’s kan aanhouden met de vraag naar de reden van het bezoek aan Nederland. Als er geen dringende reden is om de grens over te gaan moet men omdraaien. 'Shoppen of vakantie vieren is dus geen dringende reden', zegt de Veiligheidsregio in het statement. 

Verzoek aan ondernemers

De Veiligheidsregio verzoekt ondernemingen, vakantieparken, campings en jachthavens die toch geopend zijn, dringend om strenge maatregelen te nemen. Voor vakantieparken, campings en jachthavens geldt dat
voorzieningen verplicht afgesloten moeten zijn. 

Loopt het dan alsnog uit de hand, dan wordt er overgegaan tot onmiddellijke sluiting van de individuele onderneming of het gebied waar de onderneming zich in bevindt. De beide Veiligheidsregio’s in Limburg voeren hiermee hetzelfde beleid.

Stop reclame

Ook verzoekt de Veiligheidsregio alle ondernemers om reclames en advertenties in Duitsland te stoppen zodat Duitse kooptoeristen niet langer in de verleiding worden gebracht de grens over te gaan.

advertentie

Lees ook deze artikelen