advertentie

Politie pakt man die nog DNA moest afstaan

De politie heeft afgelopen woensdag een man meegenomen die nog boetes had openstaan die hij niet kon betalen en daarnaast nog DNA moest afstaan.

De politie kwam bij de man uit tijdens een reguliere controle van enkele kamerverhuurpanden. De man in kwestie woont in zo'n pand aan de Wachtpoststraat. De politie had de man al eens opgeroepen om DNA af te staan in het kader van een onderzoek. Daar had de man geen gehoor aan gegeven. Daarnaast moest hij nog drie boetes betalen.

Geen aanhouding

Daarom nam de politie de man mee. Een woordvoerder benadrukt dat de man niet is aangehouden, maar slechts is meegenomen. 'Zodra er DNA is afgenomen zullen we de signalering verwijderen', aldus de woordvoerder.

Vanuit het pand waar de gezochte man woont, gooide een verwarde persoon onlangs spullen, waaronder glazen voorwerpen, uit zijn raam.


Controles in kamerverhuurpanden zoals afgelopen woensdag vinden vier keer per jaar plaats. De brandweer, politie, gemeente en vreemdelingendienst controleren daarbij onder meer of het pand (brand)veilig is en of de gegevens in de basisregistratie personen (BRP) kloppen. 'Wie wonen er in dat pand en weten we dat als gemeente?', legt een woordvoerder uit. 

Piep-systeem

De gemeente en de hulpdiensten controleren los van die vier keer per jaar ook op basis van signalen van bijvoorbeeld omwonenden. Dat noemt de gemeente het 'piep-systeem'.

Bij de controle van woensdag zijn ook panden aan de Grotestraat in Tegelen en de Wolweversstraat in Venlo aangedaan. Bij dat laatste pand was sprake van illegale kamerbewoning, wat inhoudt dat er meer mensen op het adres wonen dan de vergunning toelaat. 'Daarbij zijn afspraken gemaakt over het terugbrengen van het aantal personen', aldus de gemeentewoordvoerder.

Aan de Grotestraat zijn geen overtredingen geconstateerd.

advertentie

Lees ook deze artikelen