advertentie

Venlose granaatligger communiceerde via telefoon met vriendin

Venlonaar Xavier Lucassen hield de granaat in de Veestraat meerdere uren vast op verzoek van de politie. In die uren had hij telefonisch contact met zijn vriendin en zijn buurvrouw.

Omdat de man niet wist wat er zou gebeuren, vertelde hij zijn vriendin dat hij van haar houdt en zijn buurvrouw dat hij de beste buurvrouw heeft.

Hond uitlaten

Dinsdag zag Lucassen al een object uit de grond steken, recht onder zijn appartement. Toen hij een dag later hond Spikey uitliet  en die vlak bij het exlosief een plasje deed, pakte hij het vast. Op dat moment zag hij dat het een granaat was.

Lucassen belde meteen 112. Daar kreeg hij te horen dat hij het explosief vooral niet los moest laten. Uit voorzorg werden twee appartementencomplexen ontruimd, werd zijn hond in veiligheid gebracht en bleef Xavier alleen achter. Omdat de Explosieven Opruimingsdienst uit Utrecht moest komen, lag hij uren op de grond. Uiteindelijk bleek de granaat geen explosief materiaal te bevatten en kon iedereen terug naar huis.

Geschrokken

Een dag later is de vinder van de granaat amper van de schrik bekomen, als de landelijke en zelfs Duitse pers alles wil weten. Meerdere keren doet hij zijn verhaal. Aan Omroep Venlo laat hij weten dat hij in het vervolg zeker weer 112 zou bellen, maar hij denkt niet dat hij het explosief ook weer zou aanraken.

advertentie

Lees ook deze artikelen